Nedostatak Magova

Ovdje svi magovi padaju i tu je njihova slaba točka pod koja čak na neki način i mene osobno pokorava:

Robuju svom egu i svojim zaslugama, hvale svoja postignuća, vezuju se za svoje zasluge u ezoteriji, i na taj način otključavaju bravu vratnica paklenih i svijet dovode u stanje najgoreg pakla.

Kako se kaže: »Svaki Cigo svoga konja hvali«.

Moj je ego u ovom slučaju jednostavno takav da ja svoje ne hvalim nego praktično dokazujem a moja djela sama govore o meni.

A najveća je slabost na kojoj osobno trebam poraditi je sujeta, i svoja djela, koliko god da velika bila, držati za beznačajne sitnice koje bi svaki valjani čovjek učinio na mome mjestu, ne vežući se za njihove zasluge bez ikakvog očekivanja vremenite ili vječne isplate.

Jedino na takav način ja mogu biti dobar čovjek i jedino na takav način drugi mogu biti dobri ljudi, jer u očekivanju bilo čega za dobrotu, nitko nije dobar nego podmićen. Žalosno je što je istinska ljudska dobrota toliko rijetka da se nažalost mora putem posredničkih religija nebeskim obećanjima kupovati.

Potpuna nevezanost za bilo kakve zasluge je jedini istinski raj koji poznajem, za druge rajeve, Isusove, Krišnine ili Muhamedove ne znam.

Jedina mogućnost raja temeljem vlastitog rada i iskustva je ta, da si čovjek ne dopušta da stvari i događaji ovladavaju njegovim umom.

To spoznah svoju volju neumorno tražeći.

Nema zakona nad Čini što ti je volja.

Ljubav je zakon, ljubav pod voljom.

93-156-93
Tau Abadon ― Bič Božji