Moja Duhovnost

Bit lijevog gnosticizma može se opisati kao ostvarenje arhetipa antikozmičkog junaka. Antikozmički junak spreman je zakoračiti u tamne odaje podzemlja. Možda će mu gromoviti rik Demijurga ulijevati strah, a ništa manje i njegove krvožedne oči. Ipak, on će krenuti naprijed protivno strahu.

On se ne boji krvoprolića, rata, bolesti i tuge, jer sve su to utjelovljenja njegovih slabosti koje treba pobjediti. Isukati mač (doslovno i metaforički) njegova je sudbina. Greške su moguće, ali krenuti sigurnim putem bez iskušenja znači ne razlikovati se od mrtvog čovjeka. Antikosmički junak drugima deluje podmuklo i hladno, ali to je samo odraz onog tko u njega gleda. Jer on se ne bavi opsjenama dvaita stanja, njegov mač usmjeren je ka osnovi postojanja. To znači da samoubojstvo nije riješenje, samo bi pao nazad još jadniji. Ubijanje i rušenje drugih i okoline bez razloga samo je preobrazba tvari iz jednog u drugi oblik.

Što je onda osnova? To je Um. Ne moj, ne vaš, to jedan i zajednički Um, u čiji vrt se zavukla zmija oslobođenja. Ona koja kida lance i nudi zabranjene plodove sakrivene iza vela laži, taj junak razbija stvarnost te se doima opasnim. Treba shvatiti život kao video igru, virtualnu stvarnost, što u osnovi jeste istina i kamen temeljac junaštva lijevog gnosticizma. Okarakterizirati sebe kao već mrtvog čoveka oslobađa nas straha od smrti. Nema ničeg što bi moglo biti izgubljeno. Dok kupa se i davi u potoku krvi, dok u kozmičkom ratu gubi ruke, noge, glavu i utroba mu biva rasporena, na kiši i snijegu, proboden kopljem svetovnog antikozmički heroj vrije u ekstatičnom zanosu. I ne očekujući pljesak on nestaje tiho, a oni koji vide znaju kako je prolazeći kroz pakao skinuo svaku odeću sa sebe i obnažen stao pred Istinom kao Ištar silazeći u odaje podzemlja. Tako on stječe tajnu Luč.

Hvala Nikola Nikolić što je opisao moj put takvom riječitom vještinom, baš tako, to je prelazak Bezdana bez nepotrebnih mistifikacija navedenog.

Neka svatko traži svoju volju i svoje mjesto u Univerzumu, ako izdrži do vrha, postati će svoj, prosvijetljen i slobodan.

Čini što ti volja, neka bude sav zakon.

Ljubav je zakon, ljubav pod voljom.

93-156-93
Tau Abadon ― Bič Božji